Relationship vs Sex?

beinggayquotes1

Buat kali pertama Mr K membawakan satu topik yang agak berat iaitu :

“Adakah seks penting dalam hubungan?”

“Awak top? Bottom or Flexi?” *soalan standard dkt PR etc

IMG_1588

Mimpi apa Mr K tiba-tiba bangkitkan isu ini? Dah lah usia baru setahun jagung tapi ada hati nak kupas isu seks? Hahahahaha. Bukan apa sebab ada salah seorang pembaca setia blog Kakiberangan bertanyakan soal kepentingan hubungan seksual dan position (role in bed). Siapa? Biarlah rahsia TAPI kalau nak tahu namanya sama dengan salah satu watak yang ada dalam Bukan Untuk Amar. Cuba teka? Hihihihi

Setiap orang mempunyai pendapat mereka tersendiri mengenai isu ini. Cuma isu ini menjadi lebih berat apabila melibatkan golongan homoseksual. Sebab apa? Anda ada jawapannya.

Tetapi secara peribadi, ini jawapan Mr K.

IMG_1589

IMG_1591

IMG_1590

Seperti yang Mr K katakan, setiap orang mempunyai pendapat mereka yang tersendiri mengenai isu ini. Ini hanyalah pendapat Mr K. Pasti anda juga mempunyai pendapat anda sendiri? Boleh kongsikan pendapat mahupun pengalaman mengenai isu ini di sini.

*UPDATED
Bagi mereka yang tak pernah dan memang tak tahu anda punya “position”? Haaa di sini kita ada test untuk membuktikan anda Top/Bottom atau mungkin Flexi?

AllTheTests.com

P/S : Reader ni kata kalau nak berkenalan dgn dia boleh je. Hihihii btw keep in touch dengan Mr K melalui Hangout! *click Google+

Advertisements

6 thoughts on “Relationship vs Sex?

  1. Sex boleh hidup dengan sendiri nya dan tak perlu kan sebarang relationship. Tapi hubungan cinta tanpa sex almost impossible. Mungkin kalau tanpa sex .. lebih sesuai kepada BFF saja. Namun .. mungkin bila sudah lama melayari bahtera percintaan .. sex akan akan jadi bukan lagi keutamaan seiring dengan perkadaran usia. Masa tue ..tengok sesama sendiri pon dah tak selera ..haha .. tapi hati dan perasaan yang kuat akan terus mengikat sampai ke akhir hayat. Hehehe.

  2. Setuju dgn Mr K.I do admit yang bila tanya pasal position tu tak semestinya orang yang tanya itu gila seks semata-mata.Ada yang memang tanya for the purpose untuk one night stand ada juga tidak.That’s why same-sex relationship always cause ruckus because people keep debating siapa yang nak jadi top or bottom unlike straight relationship girls(Bot) and guys(Top)..

  3. Setuju dgn Mr K.I do admit yang bila tanya pasal position tu tak semestinya orang yang tanya itu gila seks semata-mata.Ada yang memang tanya for the purpose untuk one night stand ada juga tidak.That’s why same-sex relationship always cause ruckus because people keep debating siapa yang nak jadi top or bottom unlike straight relationship girls(Bot) and guys(Top)..

  4. Bagi saya itu bukan penyebab utama untuk kita menjalinkan hubungan cinta dengan orang yang kita cinta dan sayang. Sex itu akan hadir dengan sendirinya apabila kedua belah pihak saling merelakan dan mencintai satu sama lain. Dan tak semestinya tidak ada ‘sex’ dalam perhubungan, kita tak boleh bahagia. Apa-apa pun bergantung dan berbalik pada individu tersebut. Ini hanyalah pandangan saya sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s